Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie – uczelnia, która otwiera nowe możliwości!
Głównym celem koncepcji kształcenia na wszystkich kierunkach realizowanych w Uczelni jest osiągniecie przez absolwenta zakładanych efektów uczenia się, w sposób umożliwiający dysponowanie odpowiednią wiedzą, umiejętnościami i kompetencjami społecznymi. W ofercie Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia znajdują się nowoczesne kierunki studiów, które prowadzone są w trybie stacjonarnym i niestacjonarnym.
Kandydaci mają możliwość dokonania wyboru pomiędzy kierunkami prowadzonymi na poziomie:
Absolwenci Uczelni, wkraczając na ścieżkę kariery zawodowej, są wyposażeni w najpotrzebniejsze na rynku pracy kompetencje: aktualną i szeroką wiedzę branżową oraz praktyczne umiejętności zawodowe dostosowane do aktualnych wymagań rynku pracy oraz kompetencje społeczne.
Nasza Uczelnia stawia na praktykę! Poza wykładami, studenci zdobywają umiejętności praktyczne w nowocześnie wyposażonych pracowniach i laboratoriach. Już w trakcie studiów, studenci mają możliwości rozwoju zawodowego i poznania potencjalnych pracodawców. Dzięki współpracy Uczelni z otoczeniem społeczno-gospodarczym, Uczelnia ułatwia studentom nabycie doświadczenia zawodowego i zetknięcie się z realnym środowiskiem pracy, chociażby poprzez realizację studenckich praktyk zawodowych.
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie zapewnia swoim studentom wsparcie w procesie uczenia się, w rozwoju społecznym, naukowym i/lub zawodowym, a także podejmuje niezbędne działania służące ich efektywnemu wejściu na rynek pracy. Wypracowane w Uczelni rozwiązania uwzględniają potrzeby różnych grup studentów, tj.: studiujących w trybie stacjonarnym, niestacjonarnym, pracujących zawodowo, studiujących jednocześnie dwa kierunki studiów, kształcących się w ramach programów międzynarodowej wymiany akademickiej oraz osób z niepełnosprawnościami i osób ze szczególnymi potrzebami. A dzięki współpracy z otoczeniem biznesowym nauka jest nowoczesna i dostosowana do oczekiwań potencjalnych pracodawców. Tym samym Uczelnia już od pierwszego semestru kształcenia zapewnia swoim absolwentom możliwość rozwoju indywidualnych ścieżek zawodowych.
Więcej o Uczelni znajdziecie na stronie: www.wsiiz.pl
Poza prezentacją Uczelni na stanowisku wystawienniczym oraz możliwością porozmawiania z zainteresowanymi o studiach w WSIiZ oraz perspektywach zawodowych po ukończeniu studiów w WSIiZ każdego dnia w godz. 11:00-13:00 zostaną zorganizowane warsztaty:
Kompozycja zapachowa jest mieszaniną kilku lub kilkudziesięciu substancji zapachowych, które uwalniają się w różnym czasie, pod wpływem temperatury ciała i kontaktu z powietrzem. Dzięki różnym stopniom lotności poszczególnych substancji zapachowych, zapach perfum zmienia się wraz z upływem czasu. Zjawisko to nazywane bywa rozwojem zapachu lub ewolucją zapachu. W mobilnym laboratorium do tworzenia perfum DIY stosujemy tylko 100% naturalne olejki eteryczne najwyższej jakości.
Badanie oceny diagnostycznej skóry i jej przydatków z wykorzystaniem specjalistycznej aparatury LUMISCAN®.
Uczestnik badania otrzyma: pełnowymiarowy profil oceny diagnostyki skóry w czasie rzeczywistym, dzięki najnowocześniejszemu narzędziu do kompleksowej analizy stanu skóry LUMISCAN; wiedzę w zakresie doboru produktów kosmetycznych do indywidualnych cech skóry; ekspercką poradę w zakresie metod rutynowej pielęgnacji skóry i założeń pielęgnacji profesjonalnej.
Analizę składu ciała wykonujemy metodą bioimpedancji elektrycznej. Analiza umożliwi ocenę całkowitej masy ciała, masy tkanki tłuszczowej, procentowej zawartość tkanki tłuszczowej, wskaźnika masy ciała, wskaźnika talia-biodra, masy tkanki mięśniowej w segmentach ciała oraz nawodnienia organizmu. Badanie jest bezpieczne i nieinwazyjne. Po przeprowadzonym badaniu wynik analizy można skonsultować z dietetykiem.
Na stoisku umożliwimy obserwację mikroskopową mikroorganizmów pożytecznych występujących w żywności fermentowanej. Odwiedzający będą mieli możliwość obserwacji wzrostu drobnoustrojów na pożywkach mikrobiologicznych oraz dowiedzieć się jakie są korzyści zdrowotne spożycia żywności fermentowanej.
Receptura kosmetyku została opracowana w oparciu o aktywne działanie składników silnie nawilżających, o bardzo dobrych właściwościach sensorycznych z uwzględnieniem efektu dekoracyjnego.
Uwaga: warsztat tylko – 14.11
Godz. 11:00 – I grupa – max. do 12 os.
Godz. 13:00 – II grupa – max. do 12 os.